keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Hola!

Tänään oli ensimmäinen työpäivä. Työpaikkamme on Alzheimer yhdistyksen päiväkeskus. Se on maanantaista perjantaihin auki päivällä. Vanhukset tulevat sinne aamulla omaisten ja perheenjäsenien kyydeillä. Vanhukset ovat muistisairaita. Henkilökuntaa päiväkeskuksessa on 5 hoitajaa + me kaksi. Joka viikko päiväkeskuksessa käy sairaanhoitaja, fysioterapeutti ja toimintaterapeutti.
Työpaikalla ei juurikaan englantia osata mutta joitakin sanoja osaavat englanniksi. Yksi hoitaja osaa hieman paremmin englantia ja hän on toiminut meille tulkkina. Meidät on otettu hyvin vastaan ja meille ollaan mukavia.
Päiväkeskuksen asiakkaatkin ovat mukavia ja puhuvat paljon meille espanjaksi. Me vastaamme sen minkä osaamme. Ilmeet, eleet ja läsnäolo on isossa roolissa ja oikeastaan ainoa asia mitä voimme tehdä.
Me opettelemme hieman espanjaa ja muut opiskelevat hieman englantia.

Aamulla odotimme ensin kaikki asiakkaat paikalle ja aloitimme aamupiirillä jossa käytiin läpi edellisen päivän tapahtumat ja selvitettiin mikä päivä tänään on ja missä paikassa olemme.
Sitten jakauduimme kahteen ryhmään jossa aloitimme aktiviteetit. Muistipelejä, kieliharjoituksia ja kaikenlaisia muistia ylläpitäviä harjoituksia. Tämän jälkeen oli breakfast ja asiakkaat söivät omia eväitään. Monilla oli mehua ja keksiä mukana. Sitten alkoi vapaa-aika ja sai katsoa televisiota ja jutustella. Hoitajat auttoivat siirtymisissä ja tarvittaessa vessakäynneillä. Vanhukset ovat hyväkuntoisia fyysisesti ja selviävät päivittäisistä toimista itsekseen. Muistuttelua tarvitsee vessassa oikestaan vain käsien pesussa.
Väkisinkin tulee mieleen "vanhusten päiväkoti".

Käymme töissä samaan aikaan ja meillä työaika on aina sama. Työpaikka on kävelymatkan päässä ihan keskustassa.
Erittäin hyvä fiilis on kaikesta ja tulee varmasti erittäin antoisat 5 viikkoa. Puhtautta ja siisteyttä oppii kunnioittamaan ihan todella koska täällä puhtaus ei ole niin itsestään selvää. Hygienia ja veden käyttö on erilaista kun suomessa. Asuntommekin on hieman sotkuinen ja kylmä. Lämmintä vettä riittää kahdelle ensimmäiselle suihkussa ja viimeinen saa kylmää kyytiä.

Kelit on ollut aurinkoisia mutta tuuli on voimakas ja kylmä. Paikalliset sanoivat että tämä (+20 ja kova tuuli) on täällä "talvi".
Kelit ovat toivottavasti koko ajan lämpenemään päin ja pääsemme varmasti pian ottamaan aurinkoa rannalle ja ehkä surffaamaankin!

Chao!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti