sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

First week

HOLA!

Ensimmäinen työviikko takana ja mukavaa on ollut. Olemme päässeet hyvin tutustumaan kaupunkiin ja osaamme liikkua paikasta toiseen. Aluksi kaikki tuntui niin suurelta mutta pikkuhiljaa kun kadut ja rakennukset tulee tutuksi niin tämä mielikuva muuttuu. Olemme kävelleet ympäri saarta ja tutustuneet nähtävyyksiin ja kävimme perjantaina Fuerteventuran suuressa kaupungissa Puerto del Rosariossa shoppailemassa. Sinne on noin 40min matka bussilla. Pääsimme menomatkan työkaverimme kyydillä ja hän samalla esitteli meille saarta hieman. Paluumatkan tulimme bussilla. Bussiaseman löytäminen pääkaupungissa oli hankalaa ja se oli kaukana, otimme taksin ja se ei kyllä ollut hinnalla pilattu (3,70€). Täällä liikkuminen on halpaa.



Töissä olemme päässeet hyvin mukaan työporukkaan ja päivärytmikin on tullut tutuksi. Vielä emme kaikkia nimiä muista mutta eiköhän nekin tule opittua ajan myötä. Päivätoimintakeskuksen vanhukset ovat ottaneet meidät hyvin vastaan ja ovat iloisia meidän läsnäolostamme. Kulttuurieroja on paljon. Läheisyys ja koskettaminen on ihan eri roolissa täällä kuin suomessa. Hoitajat tulevat lähelle vanhuksia ja suutelevat poskelle ja halaavat.
Olemme päässeet pelaamaan ja tekemään yhdessä vanhusten kanssa. Heidän motoriikkaa ylläpidetään erilaisilla aktiviteeteilla. Yhtenä päivänä ohjelmassa oli rinkulamurojen pujottaminen puutikkuihin ja lopuksi niiden laskeminen. Perjantaina pelailimme dominoa ja huojuvaa tornia. Pelaaminen sujui hyvin ja opimme samalla muutamia espanjankielisiä sanoja.
Henkilökunnasta muutama osaa paremmin englantia ja se helpottaa hieman. He tulkkaavat meitä ja kertovat mitä ollaan tekemässä ja puhumassa.

Eteenpäin!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti